Banana Bread (chec cu banane).
Dacă ai banane foarte coapte și nimeni nu le mai dorește pentru că au coaja înnegrită
Banana Bread (chec cu banane) este o prăjitură potrivită de a le utiliza. Bogată în arome, cu o textură foarte moale iar bananele coapte care dau desertului un gust dulce natural. Se adaugă și câteva nuci tocate pentru a-i oferi o textură puțin crocantă.
Este un desert delicios, perfect pentru orice moment în care îți e poftă de ceva dulce. Iată cum se face.
Ingrediente (pentru o formă de 28×10 cm)
– 180 g zahăr
– 170 g unt
– 3 ouă
– 300 g făină de tipul „00”
– 16 g praf de copt
– 1 linguriță de aromă de vanilie
– 4 banane coapte bine
– sucul de la 1/2 lămâie
– coaja rasă de la 1/2 lămâie
– 60 g nuci
– scorțișoară, nucșoară, ghimbir după gust
Banana Bread (chec cu banane). Mod de preparare
Într-un castron, se freacă untul cu zahărul pudră folosind un mixer electric până își dublează volumul. Se adaugă ouăle, unul câte unul, și se continuă să se amestece.
Se decojesc bananele și se taie în bucăți mai mici. Se adaugă sucul și coaja rasă de la o jumătate de lămâie netratată chimic, apoi se amestecă în blender până se obține un piure.
Se toarnă amestecul de banane în compoziția principală și se amestecă cu o spatulă sau o lingură.
Se cerne și se încorporează făina și praful de copt în 2-3 etape.
Se adaugă o linguriță de esență de vanilie, condimentele și la final se adaugă nucile tocate grosier.
Cum se coace checul cu banane
Se unge și se tapetează cu hârtie de copt o formă de chec de 28×10 cm și se toarnă amestecul în ea. Banana Bread se coace în cuptorul preîncălzit la 160° timp de 45-50 de minute dacă cuptorul este ventilat și timp de aproximativ o oră la 170° dacă este static.
După aproximativ 10-12 minute de coacere, se face o incizie pe lungime cu un cuțit, apoi se pune din nou la cuptor și se continuă coacerea.
Acest lucru va permite prăjiturii să crească mai mult și să capete forma sa caracteristică de chec. Această operațiune trebuie să fie foarte rapidă, având grijă să nu vă ardeți. O puteți face și fără să scoateți Banana Bread (chec cu banane) din cuptor.
După ce s-a copt și numai după ce ați făcut testul scobitorii, scoateți checul cu banane din cuptor și lăsați-l să se răcească înainte de a-l servi.
Trucuri pentru un desert perfect
Dacă doriți să faceți o Banana Bread (chec cu banane) perfectă, se poate adăuga în aluat 100 de grame de ciocolată neagră mărunțită sau sub formă de chipsuri.
Acest desert se va păstra foarte bine câteva zile, păstrându-și parfumul și textura moale sub un clopot de sticlă sau într-un recipient etanș.