Unul dintre torturile mele preferate: Tortul de morcovi sau Carrot cake. O reteta simpla si rapida asa cum sunt multe din retetele clasice.
Pentru un tort de 15 cm, aproximativ 1 kg:
Pentru blat:
- 2 buc Ou
- 1 buc Galbenus
- 100 g Zahar Brun
- 65 g Ulei
Mixeaza zaharul si ouale pana obtii o spuma deschisa la culoare dupa care adauga uleiul si mai mixeaza putin.
- 95 g Faina
- 75 g Nuci macinate
- 5 g Scortisoara
- 5 g Praf de Copt
Amesteca ingredientele si adauga-le peste oua, amestecand cu o spatula.
- 190 g Morcovi rasi
- 110 g Ananas din compot
Adauga morcovii rasi pe razatoarea mica si ananasul maruntit si amesteca. Imparte blatul in 3 forme de 15 cm diametru si coace-l la 150 C fara ventilatie aproximativ 1 ora.
Pentru crema:
- 90 g Unt moale
- 60 g Zahar Pudra
- 1/2 Esenta Vanilie
Mixeaza ingredientele pana cand untul se spumeaza si se deschide la culoare.
- 225 g Crema de Branza
Adauga crema de branza si mixeaza pana cand se integreaza in unt.
Umple tortul folosind aproximativ 100g crema pe fiecare strat iar restul pentru margini si deasupra.