Tort de Morcovi

Unul dintre torturile mele preferate: Tortul de morcovi sau Carrot cake. O reteta simpla si rapida asa cum sunt multe din retetele clasice.

Pentru un tort de 15 cm, aproximativ 1 kg:

Pentru blat:

  • 2 buc Ou
  • 1 buc Galbenus
  • 100 g Zahar Brun
  • 65 g Ulei

Mixeaza zaharul si ouale pana obtii o spuma deschisa la culoare dupa care adauga uleiul si mai mixeaza putin.

  • 95 g Faina
  • 75 g Nuci macinate
  • 5 g Scortisoara
  • 5 g Praf de Copt

Amesteca ingredientele si adauga-le peste oua, amestecand cu o spatula.

  • 190 g Morcovi rasi
  • 110 g Ananas din compot

Adauga morcovii rasi pe razatoarea mica si ananasul maruntit si amesteca. Imparte blatul in 3 forme de 15 cm diametru si coace-l la 150 C fara ventilatie aproximativ 1 ora.

Pentru crema:

  • 90 g Unt moale
  • 60 g Zahar Pudra
  • 1/2 Esenta Vanilie

Mixeaza ingredientele pana cand untul se spumeaza si se deschide la culoare.

  • 225 g Crema de Branza

Adauga crema de branza si mixeaza pana cand se integreaza in unt.

Umple tortul folosind aproximativ 100g crema pe fiecare strat iar restul pentru margini si deasupra.