Despre mine

„Scriitorii fac literatura națională, iar traducătorii fac literatura universală”
José Saramago

Am obținut autorizația de traducător în urma unei întâmplări.

Am fost rugată de o persoană dragă, să ridic de la un birou autorizat traducerile documentelor medicale obținute în Ungaria. Atunci mi-a venit ideea de a face și eu traduceri, mi s-a părut interesant.

Născută într-o familie mixtă cunosc maghiara și româna la nivel de limbă maternă, cu 12 clase în limba maghiară și facultate de mecanică în limba română, cu principiile perfecțiunii insuflate de părinți și profesori, mi-am luat avânt să intru în lumea traducerilor.

Astfel, din 2014 efectuez în mod constant traduceri în și din limba maghiară, domeniul tehnic având suportul meseriei mele de inginer mecanic, domeniul medical și juridic studiat în mod autodidact. Provocările date de fiecare subiect nou m-au înflăcărat să obțin informațiile necesare unei traduceri fidele.

Ca rezultat pot să afirm că am devenit de-a lungul timpului o traducătoare cu experiență, care se bucură de un portofoliu generos de subiecte traduse. 

Din dorința de a mânca sănătos, de a avea grijă de kilogramele nedorite care vor să se așeze confortabil pe ici pe colo, am început să caut rețete hipocalorice, nutritive, chiar și dulci pentru momentele când am pofte … Am găsit și încercat rețete minunate. Am devenit „celebră” în cercul meu de prieteni și colegi.

Explorând internetul mi s-a afișat o reclamă cu un curs de cofetărie. Nu m-am gândit mult și m-am trezit înscrisă, am absolvit cu brio cursul și în continuare realizez produse dulci, dar și sărate pentru familie, prieteni și celor care îmi comandă. Produsele mele sunt făcute atât pe baza rețetelor clasice de cofetărie/patiserie, cât și în variante hipocalorice, hipoglucidice, fără gluten, conform tendințelor, necesităților clienților.

Lucrez cu ingrediente achiziționate de la furnizori controlați, caut să folosesc pe cele fără E-uri, de înaltă calitate.

Și nu în ultimul rând, chiar dacă ești amator, dar pasionat, rezultatul devine gustos, apetisant, tinzând spre profesionalism.

A slice of Napoleon cake with strawberries and mint. Layer cake with cream, closeup.

Deserturile sunt basmele bucătăriei