Ultimele rețete

De Rusalii: Tort entremet cu fructe de pădure, mousse de ciocolată albă și glasaj de căpșuni.

Potica

Potica

Rețetă de potica – cozonac sloven.  Ingrediente: Pentru aluat: -500 g făină -15 g drojdie proaspătă -30 g zahăr plus 1 linguriță pentru activarea drojdiei -5 g sare fină -160 ml lapte călduț -2 gălbenușuri -60 g unt topit Pentru umplutură: -250 g nucă măcinată -1 lingură zahăr -70 g miere -70 ml lapte -1 […]

Tort de Morcovi

Tort de Morcovi

Unul dintre torturile mele preferate: Tortul de morcovi sau Carrot cake. O reteta simpla si rapida asa cum sunt multe din retetele clasice. Pentru un tort de 15 cm, aproximativ 1 kg: Pentru blat: Mixeaza zaharul si ouale pana obtii o spuma deschisa la culoare dupa care adauga uleiul si mai mixeaza putin. Amesteca ingredientele […]

Entremet de Ciocolata cu Caise si Piersici

Entremet de Ciocolata cu Caise si Piersici

Astazi o sa fac un tort mai complex, un entremet de ciocolata cu lapte. Avem in acest tort o gramada de gusturisi de texturi dar le-am ales incat sa mearga foarte bine impreuna. Un mousse fin de ciocolata cu lapte, confit de piersici cu caise confiate, blat pufos de migdale si un strat crocant cu […]

COBBLER cu prune și mere

COBBLER cu prune și mere

Ingrediente pentru 8 persoane: Strat de fructe: Aluat:   Pregătire: Prunele și merele se spală. Din prune se scot sâmburii, se taie cubulețe, merele se curăță, li se scoate cotorul, se taie cubulețe. Ingredientele pentru stratul de fructe se pun într-o cratiță, apoi pe foc, se amestecă, iar când untul s-a topit, mai fierbem 5 minute. […]